קרה לכם שפחדתם? ברור! למי זה לא קרה? הרי פחד הוא תחושה רגשית שפוגשת אותנו בהמון צמתים בחיים ולפעמים גם ביומיום. לא יהיה מוגזם להגיד אפילו שהפחד מגן עלינו מפני סכנות.
המושג פחד מוגדר בוויקיפדיה כתגובה מידית לסכנה מוחשית ובמילון ספיר כ״הרגשת חוסר אומץ וחשש לעמוד מול סכנה״.
אבל אם מסתכלים טוב טוב לפחד בעיניים, אפשר לראות שלא כל הפחדים שלנו הם רציונאליים, אולי אפשר להגיד שרוב הפחדים שלנו דווקא אינם רציונליים.
ובכל זאת, אנחנו מפחדים
יש המון סיבות לחרדות ולפחדים שלנו ואני לא מומחה גדול לענייני פחד, אבל אני יודע שחלק מכך טמון באופן שבו גידלו וחינכו אותנו ומושפע מהסביבה ומהאנשים עמם אנו חיים (כמובן שיש גם מאפיינים אישיים מולדים), אבל יש משהו נוסף, שדווקא קשור לפן המקצועי או העסקי.
בטח שמעתם את המשוואה שידע = כוח. אז איך זה קשור לפחד?
אתם זוכרים את העידן שלפני הווייז, כשהיינו צריכים להגיע ליעד חדש ולא מוכר?
אני זוכר את זה מצוין כי הייתי צריך לקחת מפה או להיכנס לגוגל מפות ללמוד את הדרך, לשנן אותה או לכתוב לי על דף ואז לצאת לדרך. אני זוכר את החשש לצאת לדרך לא מוכרת, מה אם אטעה בדרך? מה אם יהיו פקקים ואצטרך דרך חלופית? מה אם לא אזכור בדיוק את מה ששיננתי? המון חוסר וודאות שהובילה לחשש בכל פעם כשיצאתי לכתובת חדשה.
היום, כשיש את הווייז או אפליקציות ניווט אחרות, החשש הזה נעלם ואני אפילו לא חושב על הדרך. הווייז הוא מקור הידע שלי והוודאות הזו שהדרך כבר ידועה וברורה, מפיגה עבורי את החששות.
בהקשרים של ידע, ככל שנדע יותר בתחום בו אנחנו מתעניינים, כך ילכו ויפחתו הפחדים והחששות שלנו.
אז כמה אתם יודעים על התחום שאתם מתעניינים בו?
היום, בעידן שבו ידע נגיש לכל אחד, בכל זמן ובכל מקום אין בעיה כלל לרכוש אותו בכל נושא שרק נרצה.
אפשר דרך האון ליין, במאמרים, ביוטיוב, בבלוגים, בסרטים וגם בלמידה פורמלית – יש אפילו אוניברסיטאות שמציעות לימודים מקוונים. ואפשר כמובן בדרך המסורתית של הרצאות, סדנאות, לימודים פורמליים ובאמצעות ייעוץ אישי.
אני יכול לספר לכם שכשהחלטתי להיכנס לתחום הנדל״ן הבנתי שאני צריך ללמוד כמה שיותר ובכמה שיותר ערוצים ועד היום אני לא מפסיק ללמוד. אחת הדרכים הטובות שעובדות עבורי היא ללמוד ממי שכבר היו שם ו״עשו את זה״ בהצלחה. למה? דווקא בגלל שיש להם ״קבלות״.
כי ידע זה לא העיקר
אני חושב שזה מצוין לצבור ידע, אבל חשוב גם להוריד את זה לרמת הפרקטיקה.
כמו רופאים למשל. הם לומדים המון ידע תיאורטי אבל בלי הידע הפרקטי, לעולם לא יוכלו לרפא אנשים. יש לי חבר שסיפר לי שכשהוא סיים את התואר השני במנהל עסקים הוא חשב שהוא יודע הכל, אבל כשהוא נכנס לעולם העסקי הוא הבין שבין התיאוריה לפרקטיקה, היה פער מאד גדול ולמעשה הוא היה צריך ללמוד עוד המון דברים תוך כדי עבודה.
אז עכשיו אתם בטח אומרים לעצמכם, למה אני מספר לכם את כל זה ואיך זה קשור לנדל״ן בחו״ל?
כי חשוב שתדעו, שאם החלטתם להיכנס לעולם השקעות הנדל״ן בחו״ל, או שאתם מתעניינים בכך – יש לי כמה דברים שאתם חייבים לקחת בחשבון.
- קודם כל, רכשו ידע- לכו להרצאות, קראו מאמרים או ספרים, הקשיבו לפודקאסטים והתייעצו עם אנשים מהתחום. חוסר ידע, יגרום לכם להגיע להשקעה מתוך חסר ובגלל זה לא תדעו לשאול את השאלות הנכונות.
- יש כזה דבר שאלות ״נכונות״? ברור שיש ואני אומר את זה כי אני נתקל בזה כל הזמן, לדוגמא – רוב האנשים שמעוניינים להשקיע, חושבים על תשואות אבל לא יודעים שיש עוד מערך שיקולים רחב שהם לא מכירים וחייבים לשאול, כמו למשל איך זה עובד בפועל, מי מנהל את הנכס, מה המיסוי על השקעה כזו, אילו סיכונים קיימים? מה הביטחונות, מה מבנה ההשקעה ועוד ועוד. משקיעים פוטנציאלים, יתרכזו בלשאול פרטים פחות חשובים ומשמעותיים. משקיעים שכבר השקיעו פעם אחת בנדל״ן בחו״ל, כבר ידעו לשאול את השאלות ״הנכונות״.
- ויש דבר שאל תעשו אף פעם! אל תתייעצו עם משפחה, חברים או חברים לעבודה שאינם מבינים דבר בעולם הזה. כי האנשים הללו, גם אם הם מאד אוהבים אתכם – בגלל שהם לא מבינים בתחום – העצות שיתנו לכם לא יהיו טובות עבורכם ובכלל, יכול להיות שהם ידברו מתוך הפחדים שלהם, מה שיגרום לכם לרדת מהעסקה שיכולה היתה להיות מצוינת עבורכם. (זוכרים? ידע = כוח).
פרנקלין רוזוולט אמר ש״הדבר היחיד שעלינו לפחד ממנו, הוא הפחד עצמו״
אז אחרי שהבנו שידע זה כוח והוא גורם לנו לפעול מתוך ביטחון ולא מתוך פחד, הגיע הזמן לצבור ניסיון.
איך עושים את זה?
קובעים איתנו פגישה בה נספר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת, וגם מה שאתם לא יודעים שאתם צריכים…